Menu
Ødeleggelsene i den palestinske flyktningleiren i Jenin er svært store etter forrige ukes massive israelske angrep. Foto: AP / NTB

Abbas besøker Jenin-leiren

Palestinas president Mahmoud Abbas besøkte onsdag flyktningleiren i Jenin på den okkuperte Vestbredden. Leiren kom i forrige uke under kraftig israelsk angrep.

Av NTB | 12.07.2023 12:33:13

Krig og konflikter: Tolv palestinere, blant dem flere mindreårige, ble drept, og flere hundre boliger ble ødelagt i det israelske angrepet. En israelsk soldat ble også drept, men ble ifølge det israelske forsvaret trolig skutt av sine egne.

Sist Abbas besøkte leiren var i 2005, og i forkant av den 87 år gamle palestinske presidentens besøk patruljerte flere hundre soldater fra presidentgarden de trange gatene i leiren.

Palestinere flest er svært misfornøyde med Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene, ser på dem som korrupte og mener at de gjennom sikkerhetssamarbeidet med Israel løper okkupantmaktens ærend.

Selvstyremyndighetene har langt på vei mistet kontrollen over Jenin og flere andre byer på Vestbredden, der militante palestinske motstandsgrupper har vokst fram.

Ifølge presidentens kontor skal Abbas under besøket i Jenin «vurdere framgangen i arbeidet med å gjenoppbygge leiren og byen» etter det israelske angrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: