Menu
Jonas Gahr Støre etterlyser flere svar fra Erna Solberg om aksjesandalen. Foto: Carina Johansen / NTB

Støre ber Solberg svare troverdig: – Det gjenstår fortsatt mye

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det «gjenstår fortsatt mye» når det gjelder svarene Høyre-leder Erna Solberg har gitt om aksjesaken til ektemannen Sindre Finnes.

Av NTB | 25.09.2023 12:52:21

Økonomi og næringsliv: – Jeg merker meg at det fortsatt stilles mange spørsmål fra presse og andre fagfolk, sier Støre til NTB på spørsmål om han mener Solberg har gitt de svarene som er nødvendige om aksje- og habilitetssaken.

– Det viktigste en leder må gjøre i en slik sak, er å svare ut de spørsmålene på en troverdig måte og der gjenstår det mye, sier han.

Fredag 15. september gikk Høyre ut med en liste over de over 3600 aksjehandlene som Finnes gjorde mens kona Erna Solberg var statsminister.

Men lista inneholder feil og er mangelfull, ifølge flere medier. Den inneholder kun informasjon om antall aksjer kjøpt og solgt i ulike selskaper og hvilken dato handlene skjedde. Det er ikke noe informasjon om aksjekurser, hvor mye handlene var verdt, eller klokkeslett for handlene.

Frp, Ap, Sp, SV, Venstre, MDG, Rødt, som til sammen har flertall på Stortinget, ber Høyre utlevere en komplett liste, skriver Dagens Næringsliv.

(©NTB)

Flere nyheter: