Menu
Kristin Harila satte rekord, men føler seg nå ferdig med de høyeste fjelltoppene. Foto: Sandro Gromen-Hayes / Field Productions / NTB

Kristin Harila gir seg med klatring på de høyeste fjelltoppene

Fjellklatrer Kristin Harila slutter med topper over 8000 meter kun uker etter at hun satte ny rekord i å bestige alle 14 fjell i verden over 8000 meter raskest.

Av NTB | 25.09.2023 12:42:40

Natur og miljø: Harila, som kommer fra Vadsø i Finnmark, tok rekorden i juli da hun nådde toppen av K2, verdens nest høyeste fjell. Til sammen brukte hun bare 92 dager på å bestige alle de 14 fjellene.

Nå er hun imidlertid ferdig med klatring på toppene over 8000 meter.

– Nei, egentlig er jeg nok ferdig med klatring nå, sier hun til Kronstadposten.

– Skal man klatre disse toppene over 8000 meter, må man være veldig motivert for å klare det, og nå har jeg en del prosjekter som jeg skal gjøre meg ferdig med. Jeg føler at jeg har gjort mitt, og har ikke lengre den motivasjon som skal til for slike turer, sier Harila.

Det var Fri Flyt som først omtalte at Harila gir seg med toppene over 8000 meter.

– Jeg har gjort 28 turer på 8000-meterfjellene, og det har jo gått bra. Så jeg er i hvert fall ferdig med de høydene. Det blir kanskje flere fjell, men ikke i den kategorien, sier Harila til VG søndag kveld.

Nå skal Harila holde foredrag, gi ut bok og lage film. Hun jobber også med tre andre prosjekter.

(©NTB)

Flere nyheter: