Menu
Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, sier det er helt riktig å starte opplæring av ukrainske piloter i F-16-kampfly. Her er Stoltenberg fotografert tidligere i år, etter at han fikk Sønstebyprisen. Foto: Heiko Junge / NTB

Stoltenberg om opplæring av ukrainske piloter: – Det er helt riktig

Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, sier det er helt riktig å starte opplæring av ukrainske piloter i F-16-kampfly.

Av NTB | 23.05.2023 12:18:57

Krig og konflikter: – Det er helt riktig å starte trening av piloter. Krigen trekker ut. Vi må forberede oss på at den vil vare lenge. Det sender et signal om at Nato-land vil støtte Ukraina lenge, sier Stoltenberg til NRK.

I forrige uke åpnet USAs president Joe Biden for at G7-landene kan gi kampfly til Ukraina, i tillegg til å love opplæring for ukrainske piloter i håndtering av F-16 kampfly.

Neste uke er det Nato-møte i Oslo, der alle utenriksministrene i medlemslandene skal samles. Krigen i Ukraina er høyt på agendaen, og Stoltenberg er tydelig på at det er viktig å fortsette å hjelpe Ukraina med militær støtte.

– Vi støtter dem når det går bra på slagmarken, men også når det går dårlig. Vårt politiske ansvar er å være der i gode og dårlige dager for ukrainerne, sier han.

(©NTB)