Menu
– Det som skjedde i går, er grunn til dyp bekymring, og det bekrefter igjen at militante ukrainere fortsetter sine aktiviteter mot vårt land, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov etter angrepene i Belgorod-regionen i Russland mandag. Russland hevder Ukraina står bak, mens ukrainerne sier det dreier seg om russiske grupper som er motstandere av regimet i landet. Foto: Pontus Höök / NTB

Kreml krever større innsats for å stanse angrep i Russland

Russland må styrke militærinnsatsen for å unngå ukrainske angrep på russisk jord, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov etter angrepene i Belgorod-regionen.

Av NTB | 23.05.2023 12:09:25

Politikk: – Det som skjedde i går, gir grunn til dyp bekymring. Det bekrefter igjen at militante ukrainere fortsetter sine aktiviteter mot vårt land, sa Peskov til journalister tirsdag.

Russiske myndigheter hevder det er ukrainske myndigheter som står bak angrepene i Belgorod, mens ukrainerne mener det dreier seg om russiske militser som er i opposisjon til president Vladimir Putin.

– Dette krever større innsats fra oss, og dette arbeidet – den militære spesialoperasjonen – fortsetter slik at dette ikke skjer igjen, la Peskov til. Fra russisk hold omtales krigen mot nabolandet som en militær spesialoperasjon.

Russiske myndigheter har startet etterforskning av angrepene i Belgorod, der minst én person skal være drept og flere såret.