Menu
Statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås veide sine ord nøye. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Statsadvokaten: – Vi ser at retten er enig med oss

– Målet var å få så mange svar som mulig på det som har skjedd, sier statsadvokat og Matapour-aktor Aud Kinsarvik Gravås til NTB.

Av NTB | 04.07.2024 14:33:07

Kriminalitet og rettsvesen: – Under hovedforhandlingen ga vi vårt råd til retten gjennom prosedyren, og påstanden om hva vi mener, er riktig resultat, og vi ser at retten er enig med oss, konstaterer hun.

Hun legger til at det også var viktig å ha en verdig prosess og komme fram til riktig resultat. Torsdag ble det klart at Zaniar Matapour er dømt til den lengste fengselsstraffen i Norge i nyere tid – 30 års forvaring med 20 års minstetid. Dette er en bestemmelse som kun har eksistert siden 2015, og som kun gjelder grov terrorisme. Kinsarvik Gravås påpeker at man heller ikke har noen praksis på området.

Statsadvokaten legger til at aktoratet er trygge på at det er riktig avgjørelse å fastslå at Matapour var tilregnelig på gjerningstidspunktet. På spørsmålet om en mulig anke fra den dømte og hans forsvarere, sier hun:

– Den kan være utformet rundt ulike spørsmål. Det kan gjelde skyldspørsmålet, straffeutmålingen og saksbehandlingen – og det har noe å si for hvordan en eventuell behandling av saken videre blir.

(©NTB)

Flere nyheter: