Menu
Til tross for forsøk på å megle med væpnede grupper, har ikke Colombias president Gustavo Petro klart å stanse volden i landet. Ifølge ICRC har den humanitære situasjonen forverret seg betydelig. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB

Den humanitære situasjonen i Colombia betydelig forverret

Colombia jobber med å komme seg ut av en flere tiår lang konflikt. Men den humanitære situasjonen er betydelig forverret.

Av NTB | 04.07.2024 14:13:42

Kriminalitet og rettsvesen: Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) opplyste onsdag om et humanitært tilbakefall i den søramerikanske nasjonen. Antall sprengstoffrelaterte sivile dødsfall er det største på seks år, opplyser ICRCs regionsjef Lorenzo Caraffi.

I løpet av årets første fem måneder ble rundt 27.000 mennesker fordrevet på grunn av konflikter og ytterligere 31.800 mennesker tvangsinnesperret i sine hjem. ICRC har også rapportert om 78 tilfeller av tvangsforsvinninger og 116 voldshandlinger mot helsepersonell.

Caraffi sier at forverringen er ødeleggende i landlige, så vel som i urbane områder i landet.

President Gustavo Petro har prioritert å avslutte konflikten og oppnå total fred. Han har åpnet samtaler med flere væpnede grupper som kjemper om territorium og smuglerruter. Opposisjonen i Colombia har kritisert det sakte tempoet i forhandlingene.

Fredsavtalen som ført til at den væpnede gruppen Farc la ned våpnene, har redusert volden i landet betraktelig, men har likevel ikke satt en stopper for den.

(©NTB)

Flere nyheter: