Menu
Helsepersonell holder en presenning over 25 år gamle Jahanara Khatoon mens hun føder på en båt i den indiske delstaten Assam. Foto: Anupam Nath / AP / NTB

Kvinne fødte på båt i flomrammede India

En 25 år gammel kvinne fødte på en båt i det flomrammede India. Styrtregn og flom har ført til flere titalls dødsfall i India og Bangladesh.

Av NTB | 04.07.2024 14:43:25

Ulykker og naturkatastrofer: Jahanara Khatoon var på vei til et helsesenter sammen med familien sin etter at landsbyen deres ble oversvømt. Babyen klarte imidlertid ikke å vente.

25-åringen fikk hjelp av helsepersonell som reiste rundt til flomrammede landsbyer i den nordøstlige delstaten Assam.

– Jeg er veldig glad. Min kone ønsket en gutt, men Allah har gitt meg en jente, sier Khatoons ektemann.

46 mennesker har mistet livet i Assam siden midten av mai. Delstaten er særlig hardt rammet av store vannmengder, jordskred og oversvømmelser.

Mer enn 25.000 mennesker er midlertidig innlosjert på skoler, idrettsarenaer og andre offentlige bygg etter å ha blitt evakuert fra landsbyer.

Omtrent 2800 landsbyer i delstaten står under vann, ifølge lokale nødetater.

Det er i tillegg meldt om minst ti dødsfall i delstatene Sikkim, Nagaland og Manipur. De fleste av dem skyldes kollapsede hus eller drukninger.

I nabolandet Bangladesh er minst 1,8 millioner mennesker påvirket av flommen, ifølge landets krisemyndigheter. De advarer samtidig om at vannet kommer til å stige ytterligere de neste tre dagene.

Monsunsesongen i Sørøst-Asia står for omtrent 70–80 prosent av regionens årlige nedbør.

(©NTB)

Flere nyheter: