Menu
Det kan se ut som vi spiser mindre svinekjøtt til fordel for fjørfe. Foto: NTB

SSB: Nedgang i svinekjøttproduksjon og økning for fjærfe

Produksjonen av svinekjøtt er gått ned, mens det slaktes mer fjærfe enn før. Første halvår i år økte produksjonen av storfe og sau sammenlignet med 2022.

Av NTB | 30.10.2023 09:12:23

Fritid: Gris er fremdeles det vi konsumerer mest av, med nesten 66.000 tonn produsert i årets første halvår. Det ble produsert 57.000 tonn fjærfe, 43.000 tonn storfe og 1900 tonn sau i samme periode, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Antall tonn svinekjøtt godkjent til menneskemat er gått ned med 5,9 prosent de siste fem årene, og ned 1,5 prosent bare fra første halvår 2022 til første halvår 2023.

De siste fem årene har antall tonn kylling og annet fjærfe til menneskemat økt med 16 prosent, opp prosent fra første halvår 2022 til første halvår 2023.

Storfeproduksjonen i antall tonn ligger omtrent på samme nivå som for fem år siden, mens saueproduksjonen er ned med over 16 prosent de siste fem årene, tross en økning på 4,1 prosent fra første halvår i fjor til første halvår i år.

(©NTB)

Flere nyheter: