Menu
Bruce Springsteen er hedret på en britisk låtskriverprisutdeling. Her i Oslo i fjor. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Springsteen fikk britisk låtskriverpris

Som første ikke-brite ble Bruce Springsteen hedret for sin låtskriving da Ivors-prisene ble delt ut i London torsdag.

Av NTB | 24.05.2024 11:17:48

Kuriosa og kjendiser: Den amerikanske rockeren mottok et stipendiat ved Ivors-akademiet, som er den høyeste utmerkelsen – og føyer seg til kolleger som Kate Bush, Paul McCartney, Elton John og Sting.

Springsteen ble hedret for sitt «enestående bidrag til låtskriving og innflytelse på Storbritannias kulturelle landskap».

– Jeg takker dere for å ha tatt musikken min inn i deres hjerter og sjel, og for å inkludere meg i det utfordrende og vakre kulturlivet i Storbritannia, sa Springsteen – som mottok prisen fra McCartney.

Raye, som nylig satte rekord da hun vant seks Brit Awards-priser, ble utnevnt til årets låtskriver på Ivors-prisutdelingen.

Beste albumpris gikk til jazztrommeslageren Yussef Dayes hovedsakelige instrumentalplate «Black Classical Music», mens «Black Swan av Victoria Canal vant Ivor-pris for beste låt musikalsk og tekstmessig.

Lana Del Rey vant en internasjonal pris for sin karriere og betydning, mens Elton Johns faste tekstforfatter Bernie Taupin ble anerkjent for sitt bidrag til britisk musikk og Master Peace ble beste nykommer.

(©NTB)

Flere nyheter: