Menu
Jernbanebrua over Gudbrandsdalslågen i Ringebu brøt sammen mandag. Foto: Lars Skjeggestad Kleven / NTB

Spekter ber om hastemøte med regjeringen etter brokollapsen

Arbeidsgiverforeningen Spekter ber om et hastemøte med Samferdselsdepartementet for å diskutere situasjonen på Dovrebanen etter brokollapsen ved Ringebu.

Av NTB | 16.08.2023 13:54:39

Økonomi og næringsliv: – Brokollapsen ved Ringebu på Dovrebanen har skapt en svært alvorlig situasjon for foretakene som kjører på denne banestrekningen. Dagens kontrakts- og kompensasjonsordninger er ikke laget for å håndtere et langsiktig brudd i infrastrukturen, sier direktør for samfunnspolitikk i Spekter, Odd Erik Stende.

Spekter ber nå om et møte med den politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet for å diskutere løsninger og kompenserende tiltak for person- og godstransporten.

Stende viser til at det for eksempel ikke er langsiktige ordninger med buss for tog, slik at det kan opprettholdes et tilbud gjennom Gudbrandsdalen.

– Det er også store utfordringer for godstransporten og vi er svært bekymret for de langsiktige konsekvensene for godstransporten, og hva dette betyr for markedsandelene for gods på bane, sier Stende, og legger til at det haster å få på plass nye løsninger.

(©NTB)

Flere nyheter: