Luciano Spalletti tok sin første seier som Italia-trener. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB.

Spalletti slo tilbake med Italia – vant 2-1 hjemme over Ukraina

Italia kunne slippe jubelen løs etter at de vant 2-1 hjemme over Ukraina i EM-kvalifiseringen tirsdag kveld.

Av NTB | 12.09.2023 22:45:53

Sport: Dermed fikk Luciano Spalletti revansjert seg etter 1-1 borte mot Nord-Makedonia i sin debut som Italia-sjef. Spalletti tok over etter Roberto Mancini som takket for seg til fordel for Saudi-Arabia i august.

Italia fikk en drømmestart på kampen da Mattia Zaccagni spilte opp Davide Frattesi inne i 16-meteren. Han banket vertene i ledelsen etter bare 13 minutter.

Og bare 17 minutter senere satte Inter-spilleren inn sitt andre for kvelden. Målet ble først vinket av for offside, før VAR gikk inn og overstyrte avgjørelsen.

Tre minutter før pause rotet Federico Dimarco det til da han sendte ballen rett i føttene på Andrej Jarmolenko, som enkelt kunne sette inn reduseringen for Ukraina.

Det ble imidlertid kampens siste mål, noe som gjorde at Spalletti kunne slippe jubelen løs for sin første seier som Italia-trener. Blåtrøyene klatrer med det opp på 2.-plass i gruppe C, likt på poeng med Ukraina og Nord-Makedonia. England topper gruppen seks poeng foran.