Menu
Vebjørn Sørum vant i IBU-cupen. Foto: Geir Olsen / NTB

Sørum vant i IBU-cupen etter forrykende sisterunde – Arnekleiv fulgte opp

Vebjørn Sørum og Juni Arnekleiv tok hver sin sterke seier i IBU-cupen i skiskyting lørdag.

Av NTB | 04.02.2023 15:05:31

Sport: På herresiden vant Sørum sprinten i østerrikske Obertilliach foran lagkamerat Endre Strømsheim. Sørum leverte et fenomenalt renn i skisporet på vei mot seieren.

– Jeg var litt skuffet over bommen på liggende. Forholdene var perfekte, det var ingen vind. Jeg trodde jeg måtte ha to fulle hus for å vinne, sa seierherren etterpå.

– Særlig på andrerunden var farten min i sporet veldig høy. Formen min er kjempegod om dagen. Beina er litt slitne, men de andre er også slitne, la han til.

Etter å ha bommet én gang på første skyting var han hele 24,3 sekunder bak da ledende Strømsheim. Etter skyting nummer to, der begge skjøt fullt, var avstanden krympet til 13,8 sekunder.

Dermed beviste Sørum at kjempeformen han har vist den siste tiden er intakt. 24-åringen tok to gull og én sølvmedalje under EM i sveitsiske Lenzerheide nylig. Torsdag ble han nummer to i det første av to sprintrenn i Obertilliach denne uken. Da var Strømsheim best.

Lørdag var rollene byttet om. Strømsheim tok til slutt annenplassen, mens Filip Fjeld Andersen ble nummer fire. Han var slått med 31,9 sekunder av Sørum etter én bom på standplass.

Tredjeplassen gikk til svenske Anton Ivarsson.

Ned til japanske Fuyuko Tachizaki på sølvplass var det 5,9 sekunder. Selina Grotian fra Tyskland fulgte deretter.

Maren Kirkeeide ble nest beste norske jenta på femteplass etter to bom på standplass.

Marthe Kråkstad Johansen og Karoline Erdal ble henholdsvis nummer ti og elleve, mens Emilie Kalkenberg gikk inn til 14.-plass.

På sisterunden var Sørum i helt egen klasse. I mål var formsterke Strømsheim slått med hele 9,6 sekunder.

På kvinnenes sprint ble det en sterk seier til Juni Arnekleiv. Hun skjøt to bom på stående skyting, men høy fart i skisporet sørget likevel for at hun la samtlige konkurrenter bak seg på resultatlista.

(©NTB)

Flere nyheter: