Kombinertløperen Jens Lurås Oftebro gikk inn til annenplassen i Obertsdorf lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Oftebro viste VM-form med annenplass – Lamparter «cruiset» inn til ny seier

Østerrikske Johannes Lamparter tok sin fjerde seier for sesongen da han vant kombinertrennet i Oberstdorf lørdag. Jens Lurås Oftebro ble nummer to.

Av NTB | 04.02.2023 15:15:36

Sport: Oftebro endte 19,4 sekunder bak vinneren etter langrennet, mens østerrikeren Franz-Josef Rehrl tok tredjeplassen. Med seieren økte østerrikeren sin ledelse i verdenscupen.

– Jeg synes Jens løser langrennet på en veldig god måte. Det ble litt for langt opp til Lamparter, sa Viasats kombinertekspert Magnus Moan.

Lamparter gikk ut 15 sekunder foran landsmannen Rehrl i langrennet, men de ble tidlig en duo som holdt et komfortabelt tempo.

Han holdt et mye høyere tempo i langrennet enn de to tet og hadde tatt inn elleve sekunder på den første runden. Det hadde også begynt å regne underveis, og de norske løperne hadde gode ski.

Oftebro tok tolv nye sekunder på den neste runde, men det var likevel litt for lite til å ta igjen Lamparter som rykket fra Rehrl ut på den siste runden.

– Jeg er fornøyd. En veldig flott dag i hoppbakken, hvor jeg la grunnlaget, sa Lamparter som hadde 139 meter i hopprennet.

Kasper Moen Flatla som kjemper om den siste norske VM-plassen var nummere ti etter hoppingen og nest best av de norske. Han endte på 16.-plassen, 2.19 minutter bak.

Espen Andersen gikk ett forrykende langrenn og gikk seg opp seks plasser til 18.-plassen.

Einar Lurås Oftebro ble nummer 2, mens Espen Bjørnstad forsvarte sin plassering ble nummer 23. Simen Tiller ble nummer 25.

VM-klare Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak og Andreas Skoglund står over rennene i Oberstdorf.

Det er ikke ventet at Riiber konkurrerer før under VM i Planica senere denne måneden. Graabak kan være tilbake i VM-generalprøven i Schonach.

Jens Lurås Oftebro fikk til et godkjent svev på 132,5 meter i hoppbakken og startet 1.01 bak Lamparter på en sjuendeplass.

Rehrl hoppet en meter over Sigurd Pettersens gjeldende bakkerekord i Schattenbergbakken på 143,5 meter i den provisoriske hoppomgangen fredag.