James Tarkowski scoret på hjørnespark for Everton. Foto: Jon Super / AP / NTB

Ødegaard tapte avgjørende duell – Everton fikk pangstart under ny sjef

Martin Ødegaard tapte hodeduellen mot James Tarkowski da Sean Dyche fikk en drømmestart som Everton-manager lørdag. Serieleder Arsenal ble nedkjempet med 1-0.

Av NTB | 04.02.2023 15:45:31

Sport: Tarkowski ble matchvinner på hjørnespark etter 60 minutters spill. Midtstopperen knuste Ødegaard i duellen inne i feltet.

Etter åtte strake poengtap i ligaen tok dermed nedrykkstruede Everton en etterlengtet og viktig seier i bunnkampen.

Arsenal lå fem poeng foran Manchester City med en kamp mindre spilt foran lørdagens møte. Dermed kunne de øke forspranget ytterligere mot Everton.

Både Dominic Calvert-Lewin og Abdoulaye Doucouré hadde gode muligheter til å score før pause og Arsenal var heldige som ikke lå under.

Den tidligere Burnley-spilleren Tarkowski fikk til slutt hull på byllen i gjenforeningen med hans gamle sjef, Dyche.

Det nærmeste London-klubben kom scoring var et volleyskudd mot lengste hjørnet fra Bukayo Saka. En utspilt Jordan Pickford fikk hjelp av forsvarer Conor Coady som ryddet unna på strek.

Arsenal møter Brentford i neste runde, mens Everton gjester byrival Liverpool.

Fansen var utstyrt med bannere med ulike budskap rettet mot styret i klubben.

I overgangsvinduet i januar var Everton det eneste laget i Premier League som ikke kjøpte spillere, til tross for en stadig kamp om å holde seg på øverste nivå.

Selv om lagene lå i hver sin ende av tabellen, var det imidlertid Merseyside-laget som imponerte fra start.

I årets sesong har Arsenal vist glitrende angrepsspill, men mot Everton slet serielederen med å skape sjanser.

Før kampen protesterte Everton-supporterne mot måten klubben drives på etter en lang periode med svake sportslige resultater.