Menu
Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev i spissen for en delegasjon som ser på forskjellige russiske våpenmodeller under et besøk hos designbyrået Raduga nord for Moskva torsdag. Foto: Sputnik Pool Photo via AP / NTB

WSJ: Kina forsyner Russland med teknologi som brukes i krigen

Kina forsyner Russland med teknologi som brukes i landets angrepskrig i Ukraina, ifølge Wall Street Journal. Avisen har gått gjennom russiske tolldata.

Av NTB | 04.02.2023 15:55:35

Vitenskap og teknologi: Det dreier seg om produkter som kan brukes både kommersielt og militært.

Tolldataene viser at statlig eide kinesiske forsvarsselskaper sender navigasjonsutstyr, teknologi for elektronisk krigføring (såkalt jamming) og deler til kampfly til statlige russiske forsvarsselskaper.

Avisen viser til titusenvis av forsendelser som har funnet sted etter Russlands storstilte invasjon av nabolandet i februar i fjor.

Tolldataene er hentet inn av organisasjonen C4ADS, som jobber for å identifisere nasjonale sikkerhetstrusler, skriver Wall Street Journal.

Saken skulle diskuteres under utenriksminister Antony Blinkens planlagte besøk i Beijing. Det ble imidlertid avlyst etter at en kinesisk ballong dukket opp i stor høyde over USA. Amerikanske myndigheter mener det er snakk om en spionballong, mens kineserne hevder det er en værballong på avveie.