Menu
Mandag kveld brant det i et sykkelskur i nærheten av Manglerud skole i Oslo. Foto: Jenny Nesje / NTB

Sort røyk veltet ut fra sykkelskurbrann i Oslo

En stor og sort røyksky var synlig over store deler av Oslo som følge av brann i et sykkelskur på Manglerud mandag kveld.

Av NTB | 20.05.2024 19:39:26

Ulykker og naturkatastrofer: – Sykkelskuret er i nærheten av Manglerud skole, og brannvesenet jobber med å hindre spredning til vegetasjon og andre bygg, skrev Oslo politidistrikt på X/Twitter litt før klokken 18.30.

Det er ikke lengre åpne flammer, men brannvesenet jobber fortsatt med slokkearbeid. Hele skuret er brent ned, men ingen er meldt skadet.

– Vår bekymring var spredning mot skolebygget, men det har ikke skjedd. Vi prøver nå å sjekke om det har kommet røyk inn på skolen, men vi regner med at det ikke har skjedd skade på skolen, sa brannvesenets innsatsleder Bjørn Kristian Bratlie til Avisa Oslo.

Røykskyen var synlig fra flere kilometer unna, og naboer ble bedt om å lukke vinduer.

Operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt skriver i en melding til pressen at de ikke vet årsaken til brannen, men at en hypotese er at den er påsatt.

– Vitner sier at de så noen løpe fra stedet like etter eller før brannen ble oppdaget, men vi vet ikke om de kan settes i forbindelse med brannen.

(©NTB)

Flere nyheter: