Menu
Stefan Johansen jubler sammen med Pawel Chrupalla etter 1-2-scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Eikrem fyrte løs mot dommeren etter VAR-sjekk: – Dessverre tar han kraftig feil

En straffesituasjon kort tid før slutt kan ha blitt avgjørende da Sarpsborg slo Molde 4-2 mandag. Magnus Wolff Eikrem var lite imponert over dømmingen.

Av NTB | 20.05.2024 19:40:33

Kriminalitet og rettsvesen: På tampen ville Molde ha straffe da Anders Hagelskjær gikk i bakken i feltet, og i den påfølgende kontringen satte Sondre Ørjasæter inn 4-2 for gjestene.

Dommer Marius Lien ble bedt om å vurdere straffesituasjonen av VAR-rommet, men besluttet at avgjørelsen hans skulle bli stående. Dermed endte det med borteseier. En straffescoring til Molde ville gitt uavgjort.

Molde-kaptein Eikrem var ikke enig i dommerens avgjørelse.

– Det er et klart straffespark, det er ikke noe mer å si enn det. Dessverre tar dommeren kraftig feil. Det er bekymringsverdig når han ikke ser den der, sa Wolff-Eikrem til TV 2 og fortsatte:

– Det har jo vært veldig dårlig med VAR i Norge. Jeg hadde litt troen på det, men det er jo klart at hvis du ikke ser det straffesparket der når du går ut og ser på skjermen, da er det ikke vits.

Molde-trener Erling Moe var på sin side mildere i tonen.

– Det er ikke vits å diskutere det en gang. Dommeren har helt sikkert rett, for det går ikke an å gjøre feil når han går ut og kikker på den i to minutter. Vi får heller ha fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er å forbedre prestasjonene våre, for de er for ustabile for øyeblikket, sa Molde-trener Erling Moe til TV 2.

– Vi har marginene med oss i dag. Vi lider oss gjennom noen perioder i kampen, sa Sarpsborg-trener Stefan Billborn til TV 2 etter triumfen.

Den stygge 1-7-smellen hjemme mot HamKam 16. mai ble etterfulgt av et fire timer langt internt krisemøte. Målet der var ifølge klubben å diskutere hvordan man skulle snu en krevende sportslig situasjon.

Den seansen ble etterfulgt av skriverier i mediene om en uønsket hendelse knyttet til 17. maifeiringen til to spillere. Sportssjef Hampus Andersson sa i etterkant til TV 2 at saken var håndtert internt.

– Det er frustrerende at vi faller igjennom som vi gjør. I fjor var jeg verdens beste trener, men i år skulle jeg få sparken etter tre runder, syntes noen. Det er ikke alltid logisk, fortsatte Billborn.

Mandag lot spillerne så til grader beina stå for snakkingen, og det resulterte i en prestasjon som åpenbart var årsbeste av et heltent Sarpsborg-lag.

I stedet utlignet Molde i motsatt ende av banen midtveis i omgangen. Halldor Stenevik overlistet Sarpsborg-keeper Marko Ilic fra skrått hold.

Stefan Johansen ledet an for Sarpsborg mandag og kom også på scoringslista da vardøværingens frispark skiftet retning i nevnte Stenevik og utmanøvrerte Molde-keeper Albert Posiadala.

– Det er utilgivelig det jeg gjør på 2-1-scoringen, men det er også elendig dømt, for det skal aldri være frispark i utgangspunktet, sa Stenevik til TV 2 i pausen.

Langt bedre var prestasjonen til Sondre Ørjasæter da de få Sarpsborg-supporterne som hadde tatt turen til Molde fikk mer å juble for tidlig i annen omgang. Vingen skar inn fra kant og svingte ballen rundt keeper Posiadala til 3-1.

Sarpsborg kom til Molde med en elendig sesonginnledning i ryggen. Sju poeng var fasiten. Den sterke borteseieren var kun de tredje trepoengeren i 2024.

Molde faller på sin side til fjerdeplass på tabellen med det overraskende tapet.

For gjestene ble kampen en stor opptur. Pawel Chrupalla, Stefan Johansen og Sondre Ørjasæter scoret målene for gjestene i det som ble en solid revansje etter en særdeles turbulent uke.

Det tok kun ti minutter for Pawel Chrupalla å sende gjestene i ledelsen i Molde med en flott avslutning. Noen sekunder etterpå kunne det fort stått 2-0, men danske Henrik Meisters heading gikk rett til side for mål.

Molde-kaptein Eikrem har levert målpoeng på bestilling den siste tiden og fornektet seg heller ikke mandag. Reduseringen til 2-3 etter 61 minutter ga ny nerve i kampen. Det holdt likevel ikke til poeng.

(©NTB)