Menu
Vegvesenet oppfordrer bilister som skal hjem etter langhelg, kjøre forsiktig. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Ingen pine i pinsetrafikken – hjemfarten gikk knirkefritt

Statens vegvesen ventet mye trafikk på veiene etter pinsehelgen, men de store køene har uteblitt i Sør-Norge.

Av NTB | 20.05.2024 21:09:27

Økonomi og næringsliv: – Regn med mer kø enn normalt, lød meldingen fra Vegvesenet i en melding på X før pinsetrafikken tok til.

Det var ventet mye kø på E6 mellom Svinesund og Oslo og E18 mellom Kragerø og Oslo mandag ettermiddag, men med et par unntak har hjemturen vært en lykkelig ferd for de fleste.

– Her er det lite å melde om. Hjemfarten har gått veldig greit, sier trafikkoperatør Mette Brunæs i Vegtrafikksentralen øst til NTB i 20.30-tiden.

Også ellers i landet har trafikken hatt god flyt, uten de største ulykkene eller trafikkorkene.

Den ene kom noen minutter etter klokken 16 like ved avkjøringen til Sandvika i retning Oslo, hvor tre biler kolliderte som følge av køkjøring. En av de tre bilene i ulykken ble totalskadd.

Føreren av denne bilen kolliderte i høy hastighet, og kvinnen i 40-årene som kjørte, fikk førerkortet beslaglagt. Ingen ble imidlertid skadet.

I Porsgrunn rundt samme tid løsnet en henger fra en bil og traff en annen bil, noe som skapte kø på stedet.

Køen fra de to ulykkene rakk aldri å skape det store trafikkaoset.

Men det skulle vise seg å være liten grunn til bekymring.

– De køene vi har hatt, har skyldtes hendelser i form av trafikkulykker, men køene har løsnet raskt etter at man har ryddet veien, sier Brunæs til NTB.

Trafikkoperatøren tror det kommer til å være få køer også utover kvelden og sier det kan virke som at folk har spredt seg godt på hjemfarten.

Trafikkoperatør Malin Blom i Vegtrafikksentralen vest sier til NRK at det ser ut til at folk har utsatt hjemfarten til senere på grunn av det fine været.

For dem som kommer fra Sogn mot Bergen på E39, er det en god nyhet at det er satt inn ekstra avganger på fergesambandet Lavik–Oppedal. Det er det også på sambandet Mortavika–Arsvågen fra Stavanger.

– Våren er satt på pause, og vi kan igjen melde om svært glatte veier i Nordland, Troms og Finnmark, skriver Vegtrafikksentralen nord på X.

Det er likevel ikke meldt om køer og trafikkaos i nord.

To ulykker på E18 kunne gjort at inntrykket etter dagen hadde vært annerledes.

Det var ikke bare mye trafikk som gjorde at Vegvesenet varslet køer før starten på hjemfarten. Et element de fryktet kunne skape kø, var elbilene som ikke lenger kan kjøre i kollektivfeltet i Oslo.

I Trøndelag og på Vestlandet har det heller ikke vært store utfordringer i trafikken gjennom dagen.

Vinteren er tilbake i nord og i blant annet Tromsø våknet folk til snø mandag morgen. Vegtrafikksentralen advarer om glatte veier i Nord-Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: