Menu
I Arizona har myndighetene satt opp hetevarsler i turområder på grunn av hetebølger som rammer sørlige USA. Foto: Matt York / AP / NTB

Sørlige USA rammet av hetebølge

50 millioner amerikanere i de sørvestlige delstatene rammes denne uken av farlig høye temperaturer. Flere steder har gradestokken krøpet forbi 40 grader.

Av NTB | 11.07.2023 10:43:01

Vær: Det gjelder særlig delstatene California, Texas, Florida, Arizona, Nevada og New Mexico. Det er ikke ventet at temperaturene vil avta i nærmeste fremtid.

Det er sendt ut farsvarsel for hete i de sørlige og sentrale områdene i California. Der er det varslet temperaturer opptil 44 grader fra tirsdag.

Hete er den vanligste værrelaterte dødsårsaken, ifølge det nasjonale meteorologisenteret NWS. Senteret advarer om at disse høye temperaturene kan være helseskadelig for alle dersom man ikke har gode klimaanlegg og har drukket tilstrekkelig med vann.

Også i Europa herjer heten. Spania rammes av den andre hetebølgen på to uker, og Tyskland opplevde nylig sin varmeste dag i år.

Det skjer samtidig som verden i forrige uke opplevde den varmeste uken noensinne registrert, ifølge Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).

(©NTB)

Flere nyheter: