Menu
Penger brukt på krig kunne blitt bidratt til å nå bærekraftmålene, sa Cyril Ramaphosa på FNs hovedforsamling. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

Sør-Afrika fordømmer pengebruk på krig

Penger som brukes på krig, kunne blitt brukt til å utvikle verden i en god retning, sier Sør-Afrikas president.

Av NTB | 19.09.2023 23:32:27

Politikk: President Cyril Ramaphosa hevder at tiden er moden for en kraftig opptrapping av økonomisk bistand hvis verden skal ha en sjanse til å nå FNs bærekraftmål innen 2030.

– Det er en grov anklage mot dette internasjonale samfunnet at vi kan bruke så mye penger på krig, men vi kan ikke sørge for å møte de mest grunnleggende behovene til milliarder av mennesker, sa han fra talerstolen i FNs hovedkvarter i New York.

Sør-Afrika har hatt møte med Volodymyr Zelenskyj om et afrikansk fredsinitiativ, sa Ramaphosa.

– Det internasjonale samfunnet må gjøre alt vi kan for å legge til rette for dialog, og vi bør avstå fra handlinger som kan nøre opp under konflikten, sa han.

Sør-Afrika anser seg som nøytrale i krigen, og de har ikke innført sanksjoner mot Russland. De ett av fem land som er med i Briks-samarbeidet, hvor også Russland er med. Imidlertid er de også tilsluttet Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som har utstedt arrestordre på Putin.

(©NTB)

Flere nyheter: