Menu
Hunter Biden etter at han møtte i retten i Wilmington i juli i år. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Hunter Biden kommer til å nekte straffskyld for våpenlovbrudd

Hunter Biden vil nekte skyld på tiltalen om våpenlovbrudd, opplyser advokaten hans. President Joe Bidens sønn er tiltalt for tre forhold.

Av NTB | 19.09.2023 23:52:21

Kriminalitet og rettsvesen: Advokaten opplyser i rettsdokumenter tirsdag at klienten kommer til å nekte skyld på de føderale anklagene.

Hunter Biden ble i forrige uke tiltalt på tre punkter i en sak der han løy om sitt bruk av ulovlig narkotika da han kjøpte et våpen.

53-åringen har tidligere blitt enig med påtalemyndigheten om en tilståelsesdom når det gjelder brudd på skatte- og våpenlovene, men denne avtalen er senere blitt opphevet.

Samtidig holdes det i slutten av denne måneden en høring i riksrettsprosessen mot USAs president Joe Biden. Høringen skal dreie seg om «konstitusjonelle og juridiske spørsmål» rundt daværende visepresident Bidens rolle i sønnen Hunters forretningsvirksomhet i utlandet, ifølge en talsperson for granskningskomiteen i nasjonalforsamlingen.

Det var tirsdag i forrige uke at det republikanske flertallet i Representantenes hus kunngjorde at det åpnes riksrettsprosess mot presidenten. Presidenten og Det hvite hus har avfeid anklagene blankt.

Hunter Biden er det første barnet til en sittende president som blir tiltalt.

(©NTB)

Flere nyheter: