Menu
Røyk fra skogbrannene i naboprovinsen Quebec siger inn over den canadiske hovedstaden Ottawa. Quebec ber om hjelp fra flere andre land til håndtere skogbrannene. Minst 114 av dem var ute av kontroll mandag. Foto: Spencer Colby / The Canadian Press via AP / NTB

Skogbrannrammet canadisk provins ber om internasjonal hjelp

Quebec-provinsen kjemper mot mer enn 160 skogbranner og ber om internasjonal hjelp. Det er frykt for at Canada står overfor sin verste skogbrannsesong noensinne.

Av NTB | 06.06.2023 04:38:55

Ulykker og naturkatastrofer: Med mer enn 480 brannmannskaper på bakken kan Quebec håndtere rundt 30 branner, ifølge Quebecs førsteminister François Legault. Vanligvis sender andre provinser brannmannskaper når det trengs.

– Når jeg snakker med førsteministrene i andre provinsene, sier de at de har hendene fulle, sa Legault mandag. Fredag ettermiddag var det 324 aktive skogbranner i Canada, og mandag morgen hadde antallet økt til 413. Det fortsatte å stige utover dagen.

Minst 114 skogbranner er ute av kontroll i Quebec, og mer enn 10.000 mennesker har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine. Nova Scotia-provinsen som også nylig ble rammet av skogbranner, har fått regn, og har dermed kunnet sende slukningshelikoptre til Quebec.

I tillegg er ytterligere 200 brannmannskaper på vei fra Frankrike og USA, ifølge Legault. Han sier videre at det pågår samtaler med Costa Rica, Portugal og Chile, i håp om å hente inn mer hjelp.

(©NTB)

Flere nyheter: