Menu
Johannes Thingnes Bø kunne glede seg over både kongemøte og kongepokal i løpet av en uke. Foto: Javad Parsa / NTB

Skiskyting: Thingnes Bø og Johansen norgesmestere på fellesstarten

Skiskytter Johannes Thingnes Bø tok et suverent NM-gull på fellesstarten i Alta, mens Marthe Kråkstad Johansen forsvarte sin tittel fra i fjor.

Av NTB | 25.03.2023 16:34:11

Sport: I herrerennet ble det favorittseier til Thingnes Bø, som avgjorde løpet med en rask og feilfri tredje skyting. Derfra hadde ingen konkurrenter en reell sjanse til å ta igjen stryningen.

Thingnes Bø fulgte opp med strålende skyting også på siste stående og noterte 20 treff av 20 mulige. Dermed ble det kongepokal på medaljegrossisten.

– Det er stort. Det var motivasjonen i dag. Det er spesielt å vinne kongepokal. En verdig avslutning på en fantastisk sesong, sa Thingnes Bø til NRK.

Til sølvvinner Sverre Dahlen Aspenes skilte det 33,7 sekunder i mål. Vetle Sjåstad Christiansen vant spurten om bronsen foran Espen Uldal.

I kvinnerennet ble det NM-gull og en etterlengtet kongepokal til Marthe Kråkstad Johansen. Bossmo & Ytteren-løperen skjøt feilfritt og forsvarte med hårfin margin gullet på distansen.

Jenny Enodd gikk sterkt og kom i mål til sølv bare ni tidels sekund bak Johansen, til tross for ett bomskudd på tredje skyting.

Ingrid Landmark Tandrevold tok bronsemedaljen. Hun ble slått med to sekunder av vinneren.

– Jeg hadde fantastiske ski og følte meg egentlig bra, men gjorde det vanskelig for meg selv da jeg bommet to. Når man skyter tjue treff fortjener man en kongepokal, sa Tandrevold.

(©NTB)

Flere nyheter: