Menu
Jarl Magnus Riiber vant verdenscuprennet i kombinert lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Riiber til topps i Lahti: – Det kostet

Jarl Magnus Riiber leverte et sterkt langrenn og tok seieren i sesongens nest siste verdenscuprenn i finske Lahti lørdag. Jens Lurås Oftebro tok tredjeplassen.

Av NTB | 25.03.2023 16:24:01

Sport: Riiber gikk ut 22 sekunder bak ledelsen etter å ha blitt nummer tre i hopprennet.

Forspranget tok Riiber raskt igjen, og etter drøye tre kilometer var nordmannen side om side med ledende Kristjan Ilves. De to gikk lenge sammen, men med i underkant av kilometeren igjen rykket nordmannen ifra og tok seieren.

– Det var absolutt deilig. Det kostet å hente de 22 sekundene. Han (Ilves) greide å holde såpass bra fart fra front at de bak ikke greide å hente noe, så da var det egentlig mer å begynne å tenke på en avslutning og heller avgjøre løpet på en god måte, sa Riiber til Viaplay etter rennet.

– Det handler jo om å være frisk og rask, det er toppidretten liksom, men jeg syns jeg hadde fortjent å vinne verdenscupen sammenlagt i år. Jeg har hatt litt uflaks, fortsatte 25-åringen.

Jens Lurås Oftebro gikk ut halvannet minutt bak ledelsen etter å ha blitt nummer ni i hopprennet.

Oftebro tok seg raskt opp i en gruppe blant flere utøvere som kjempet om den siste pallplassen. Med i underkant av to kilometer igjen rykket Oftebro og finske Ilkka Herola ifra, før de gjorde opp seg imellom på oppløpet. Der var Oftebro sterkest og sikret to norske utøvere på pallen.

I fredagens lagsprint endte Riiber og Graabak på en andreplass bak Tyskland. Sesongens siste individuelle konkurranse går søndag.

Riiber har hatt en sykdomspreget sesong, men har kommet sterkt på slutten. Han tok nylig gull i alle fire øvelser i VM i Planica. Likevel avslutter han sesongen et stykke bak i verdenscupen sammenlagt.

Jørgen Graabak ble nummer ti og endte halvannet minutt bak seieren i mål. Espen Andersen ble nummer 15, Andreas Skoglund 23 og Simen Tiller 26. Espen Bjørnstad endte sist av de norske på en 36.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: