Menu
Vasaloppet, som inngår i Ski Classics, er blant rennene russere og belarusere er utestengt fra. Foto: Ulf Palm / TT / NTB

Ski Classics forlenger utestengelsen av Russland og Belarus

Russiske og belarusiske langrennsløpere blir fortsatt holdt utenfor deltakelse i renn i regi av Ski Classics den kommende sesongen.

Av NTB | 16.05.2023 11:24:16

Sport: – Styret i Ski Classics har besluttet ikke å fjerne forbudet som ble innført i februar 2022 for belarusiske og russiske profflag og idrettsutøvere, sier sjef David Nilsson i Ski Classics i en pressemelding.

Langløpsserien i langrenn er blant mange idretter og turneringer russere og belarusere har blitt utestengt fra siden angrepskrigen mot Ukraina startet i fjor.

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) skal ta stilling til spørsmålet senere i mai.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) kom i mars med anbefalinger om å slippe til russere og belarusere som nøytrale igjen. Forutsetningen er blant annet at de ikke har støttet krigshandlingene i Ukraina eller koblinger til det russiske militæret.

Erik Røste er styremedlem i FIS. Han er ikke i tvil om hva som bør komme ut av møtet i mai.

– Mitt standpunkt har ikke endret seg. Med det brutale som utspiller seg i Ukraina, mener jeg at idretten må opprettholde utestengelsen. Krigen bare fortsetter med uforminsket styrke, sa Røste til NTB i april.

(©NTB)