Birgit Skarstein måtte nøye seg med 3.-plass i verdenscupen i Luzern. Foto: Philipp Schmidli / Keystone via AP / NTB

Skarstein slått i Luzern

Birgit Skarstein (35) fikk tøff kamp i singlescullerfinalen i verdenscupen i sveitsiske Luzern og endte på 3.-plass.

Av NTB | 26.05.2024 10:33:21

Sport: Tyskeren Manuela Diening, som tok sølv bak Skarstein i EM tidligere i vår, vant finalen. Hun kom i mål på tiden 10.01,03 og var knappe sekundet raskere enn Moran Samuel fra Israel.

Skarstein fikk det tøft på slutten og ble slått med sju sekunder. Hun ledet løpet halvveis.

Det er ikke ofte den norske pararoeren blir slått. Hun er regjerende mester i både Paralympics, VM og EM. Om tre måneder skal hun i aksjon i Paralympics i Paris.

OL-håpene Thea Helseth og Inger Seim Kavlie i dobbeltsculler var i A-finale søndag, og de rodde inn til 3.-plass etter en litt treg start.

Helseth/Kavlie havnet 2,39 sekunder bak den amerikanske vinnerbåten med Sophia Vitas og Kristina Wagner. 2.-plassen gikk til australske Amanda Bateman og Harriet Hudson.

Lars Benske og Ask Tjøm i lettvekt dobbeltsculler var et lite stykke unna seierspallen i sin A-finale. Italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares vant foran båter fra Sveits og Irland. Nordmennene kom på 4.-plass og var fem sekunder unna 3.-plassen.

I dobbeltsculler ble det sisteplass i A-finalen for Ole Amund Storlien og Martin Helseth. De havnet 20 sekunder bak vinnerduoen Melvin Twellaar og Stefan Broenink fra Nederland.