Dennis Hauger kjørte inn til 6.-plass i hovedløpet i Monaco. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Hauger på 6.-plass i Monaco

Dennis Hauger kjørte et godt hovedløp i Monaco og plukket nye poeng i Formel 2-sammendraget med en 6.-plass.

Av NTB | 26.05.2024 10:53:06

Sport: Det avsluttet en god helg for nordmannen som ble nummer tre i sprintløpet samme sted lørdag. Hauger var nummer åtte etter kvalifiseringen og kjørte seg opp to plasser i hovedløpet.

Han tapte en plass i starten, trolig fordi han kjørte på en hardere dekktype enn flere av sine konkurrenter. Dekkvalget gjorde at 21-åringen fra Aurskog kunne vente lenge med å gjøre sitt pitstopp.

Hauger valgte å bytte dekk etter 32 av 42 runder og traff greit med det. Han kom ut på banen igjen på 8.-plass og passerte senere to biler som var inne for å skifte dekk.

Hauger hadde dessuten raskeste runde på Monaco-banen og fikk et ekstra poeng for det.

Zak O’Sullivan vant løpet fra 15. startspor etter å ha kjørt solid og truffet perfekt med taktikken. Han gjorde sitt pitstopp sent mens det var såkalt virtuell sikkerhetsbil i løpet.

– MP Motorsport kunne også ha holdt Dennis ute hele veien. Da hadde det vært han som hadde vunnet dette løpet, mente Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Isack Hadjar ble nummer to, mens Paul Aron tok 3.-plassen. De ligger begge foran Hauger i Formel 2 sammenlagt.

Etter 5 av 14 mesterskapsrunder topper Aron med 80 poeng, mens Hadjar har 78 poeng. Deretter følger Zane Maloney med 69 poeng og Hauger med 56.

Kvalifiseringsvinner Richard Verschoor hadde et uhell underveis og forsvant ut av løpet.

Neste Formel 2- runde kjøres i Barcelona fra 21. til 23. juni.