Menu
Lenny Kravitz snakker ut om hvorfor han laget en musikkvideo der han opptrådte i bare nettoen. Foto: Mark Seliger / Handout / NTB

Norgesaktuelle Lenny Kravitz om musikkvideo: – Ikke min idé å være naken

Nå snakker Lenny Kravitz ut om musikkvideoen der han danset naken rundt – og som var første forsmak på hans nye album. I sommer tar han albumet til Norge.

Av NTB | 26.05.2024 11:03:02

Kuriosa og kjendiser: Hans ferske album «Blue Electric Light» vokste fram under pandemiens isolasjon, samtidig som Kravitz stelte i hagen hjemme på Bahamas og dyrket kokospalmer.

Med unntak av noen melankolske spor om isolasjon og ensomhet er platen en ganske glad historie, der Kravitz lever ut sin forkjærlighet for rockeriff, budskap om fred og kjærlighet, Prince og James Brown.

– Jeg kunne ikke forlate øya på nesten tre år, og tiden sto nærmest stille. Jeg måtte øve å leve i nuet og bare skape. Det var vakkert. Det hviler en ånd av glede over denne skiven, konstaterer Kravitz – som fyller 60 år søndag.

– Det var ikke min idé. Det var regissøren som ba meg om å gjøre det jeg pleier å gjøre når jeg klatrer ut av sengen om morgenen. Jeg prøver ikke å være sexy eller noe sånt, bare å ha det moro og få være litt fjollete og ikke ta meg selv så alvorlig, forklarer Kravitz.

Han har lagt ut en bak scenen-video også, der han skryter av den ukrainske regissøren Tanu Muino – som har laget musikkvideoer for Harry Styles («As It Was»), Cardi B/Megan Thee Stallion («Bongos») og Lil Nas X («Montero»). Hun regisserte også sceneshowet til det ukrainske Eurovision-bidraget til Alyona Alyona og Jerry Heil.

I låtens kommentarfelt på Youtube skriver fansen: «60 er det nye 30. Lenny har akkurat bevist det», «Hvordan er det mulig? Han er hetere enn hvilken som helst 20-åring», mens en annen foreslår at Kravitz filmet dette på 90-tallet og slipper det først nå.

Etter feiringen forlater han Bahamas for å dra på Europa-turné, der han gjør to norske konserter: På By The Pond-festivalen i Sandefjord 26, juni og i Vikingskipet på Hamar 27. juni. Dette er hans første norgeskonserter på fem år.

Lenny Kravitz albumdebuterte i 1989 med «Let Love Rule», og det nye albumet er hans studioalbum nummer 12. Kjent for hitlåter som «It Ain’t Over til it’s Over», «Mama said», «Are You Gonna Go My Way» og «American Woman».

Han har også gjort filmroller i blant annet «Precious» og «Hunger Games».

Likevel skydde han ikke unna for å stille opp splitter naken i musikkvideoen til førstesingelen fra albumet, «TK421» – som har 6,3 millioner visninger på Youtube siden den ble lagt ut for sju måneder siden.

– Jeg skal tilbringe fødselsdagen sammen med familie og venner som kommer hit. For meg handler det om å feire menneskene i mitt liv heller enn meg selv, sier Kravitz.

(©NTB)

Flere nyheter: