Menu
Oversiktsillustrasjon over de ulike byggene i det nye regjeringskvartalet. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB

Skanska blir entreprenør for C-blokka i det nye regjeringskvartalet

Skanska skal bygge C-blokka i det nye regjeringskvartalet. Blokka skal huse flere sentrale departementer.

Av NTB | 18.10.2023 09:52:28

Kriminalitet og rettsvesen: Konkurransen om C-blokka ble utlyst i januar i år, og fire tilbud kom inn før fristen i juni. Statsbygg har nå skrevet kontrakt med Skanska etter å ha evaluert tildelingskriteriene pris, kompetanse og kvalitet.

– Nå gjør vi klart for byggetrinn 2. Vi har avholdt konkurranse om hvem som skal være entreprenør på C-blokka, og valget falt på Skanska, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg til NTB.

Onsdag fikk NTB slippe inn på det som i dag er en stor byggeplass, hvor det nye regjeringskvartalet sakte, men sikkert begynner å ta form.

Statsbygg opplyser at det nå er besluttet at Helse- og omsorgsdepartementet, Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Kunnskapsdepartement skal flytte inn i C-blokka.

Finansdepartementet blir værende i G-blokka, mens Justisdepartementet skal flytte tilbake til Høyblokka der de befant seg før terrorangrepet. Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet blir plassert i A-blokka.

De fem øvrige departementene – Samferdselsdepartementet, Olje- og energidepartementet, Kommunal- og distriktsdepartementet, Kultur- og likestillingsdepartementet og Barne- og familiedepartementet – er ikke fordelt inn i byggene ennå.

Regjeringskvartalet har nå en prislapp på nær 53 milliarder kroner, ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett. Kvartalet skal etter planen stå endelig ferdig i 2030.

– Vi har stor tro på samspill. Entreprenørkompetansen blir tilført tidlig i prosjektet. Det gir større forutsigbarhet, tryggere kostnadsestimat, høyere effektivitet og lavere risiko for forsinkelser, sier Harald Nikolaisen.

Fra før av er det klart at Statsministerens kontor (SMK) og Utenriksdepartementet skal sitte i D-blokka. Før terrorangrepet 22. juli 2011 holdt SMK til i toppen av Høyblokka, men det er nå blitt plassert i D-blokka.

Byggingen av C-blokka er en del av andre byggetrinn, som etter planen starter i 2025. Blokka vil med sine 21.600 kvadratmeter bli regjeringskvartalets nest største bygg etter D-blokka.

I likhet med de andre kontraktene skal C-blokk-kontrakten gjennomføres som totalentreprise i samspill mellom Skanska, Statsbygg og prosjekterende arkitekter og ingeniører.

(©NTB)

Flere nyheter: