Jude Bellingham ble Real Madrids matchvinner i mesterligapremieren. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Bellingham reddet Real Madrid – tidlig skade ga Østigård sjansen

Jude Bellinghams kanonstart på Real Madrid-livet fortsatte i 1-0-kampen mot Union Berlin i CL-åpningen. Napoli vant også med Leo Østigård i midtforsvaret.

Av NTB | 20.09.2023 23:12:35

Sport: I det fjerde overtidsminuttet styrte Bellingham inn Reals vinnermål. I forkant spratt ballen engelskmannens vei i etterdønningene av en corner.

Bellingham har vært en umiddelbar hit etter overgangen fra Borussia Dortmund. Onsdag fikk mesterligadebutanten Union Berlin kjenne på det.

Før scoringen hadde Real Madrid rotet vekk en bråte med sjanser og så ut til å måtte nøye seg med det ene poenget.

Noen minutter senere slo dansken ballen over tverrliggeren med en sterk enhåndsredning.

Rodrygo kom også til gode muligheter, men det ville seg ikke for et stadig mer frustrert hjemmelag.

Espen Eskås ledet et norsk dommerteam på Santiago Bernabéu. Han gjorde en fin figur på gigantarenaen.

Før det hadde Giovanni Di Lorenzo gitt de italienske mesterne ledelsen like før pause. Bruma sørget for utligningen i det 84. minutt, men det holdt ikke til poeng.

Leo Østigård slapp til fra benken allerede etter et snaut kvarter. Norges landslagsstopper erstattet en skadd Amir Rrahmani, og før hvilen var han skummelt nær å sette ballen i eget nett.

CL-fotballen ruller videre om to uker. Real Madrid har da en tøff bortekamp mot Napoli, og samme kveld tar Union Berlin imot Braga.

Det var først etter pause at favorittene virkelig steppet opp. Avslutningene kom i stort monn, og særlig Joselu var farlig. Angriperens hodestøt etter en drøy time ble fistet videre i stolpen av Union-keeper Frederik Rønnow.

Senere på kvelden fikk Napoli med seg 2-1 borte mot Braga i Portugal. Der ble et sent selvmål fra Sikou Niakaté avgjørende.