Menu
Advokat Arvid Sjødin forteller sin historie etter Birgitte-saken. Boka er nå ute på Vormedal Forlag. Illustrasjon: Vormedal Forlag / Privat

Sjødin taper 15 millioner kroner – sønnen redder situasjonen

Da advokat Arvid Sjødin ble 70 år den 19. november, debuterte han som forfatter med sin bok Birgitte Tengs-saken: En skam for norsk politi og rettsvesen.

Av Egil M Solberg | 24.11.2023 20:26:59

Birgitte-saken: Siden 1997 har Sjødin kjempet for å renvaske fetteren til Birgitte Tengs, som ble anklaget for drapet på Karmøy i 1995. Boken gir innsikt i Sjødins kamp mot norsk rettssikkerhet og hvordan den norske rettsstaten ikke gir adekvat vern for de uskyldig anklagede.

I tillegg deler Sjødin de personlige ofrene han har måttet gjøre som følge av manglende betaling for arbeidet han har gjort som fetterens forsvarer gjennom årenes løp.

Advokaten påpeker at det å være strafferettsadvokat er dårlig betalt, og dette påvirker også rekrutteringen av nye advokater innenfor feltet.

Med et krav på 11,5 millioner kroner i salærtilskudd som fremdeles behandles i Justisdepartementet, har Sjødin i boken drøftet sin økonomiske situasjon og de tapene han har lidd i arbeidet med Tengs-saken.

Sjødin avslører at han har mistet rundt 15 millioner kroner, men takket være hjelp fra sin sønn med økonomisk og juridisk utdanning, har han klart seg gjennom denne tøffe perioden.

Boka er gitt ut på Vormedal Forlag.

Flere nyheter: