Menu
Magnus Carlsen er i aksjon i Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Sjakk: Magnus Carlsen skapte full forvirring i Norway Chess – mattrøbbel skal være årsaken

Sjakkstjernen Magnus Carlsen tok en overraskende lang pause fra brettet under partiet mot verdensmester Ding Liren i Norway Chess mandag. Det skapte uro og bekymring.

Av NTB | 27.05.2024 17:53:16

Sport: Carlsen holdt nemlig på å komme for sent til åpningsseremonien av turneringen i Stavanger. Han skal ifølge TV 2 ha sittet på restaurant da han i hui og hast måtte forlate matbordet og komme seg til spillearenaen.

Etter at partiet mot Ding Liren var kommet i gang, forsvant så Carlsen i om lag 12-13 minutter.

– Han har slitt litt med tiden i dag. Spekulasjonen, og det vi tror, er at han har satt seg ned for å spise. Han har en skjerm som han kan se på mens han spiser, sa reporter Sverre Krogh Sundbø på TV 2s sending.

Han la videre til at Carlsen skal ha fått maten han ikke rakk å spise på retauranten levert til spillelokalet i Stavanger.

Da Carlsen dukket opp i spillelokalet igjen, mente ekspert Jon Ludvig Hammer at nordmannen brukte lang tid på å få seg i maten.

– Han kunne spist fortere, Han tok seg lang tid og virkelig fordøyde maten, sa en smilende Hammer på TV 2s sending.

Carlsen starter turneringen med svarte brikker mot kineseren som i fjor ble verdensmester for første gang. Carlsen hadde før det vært mester i ti år sammenhengende, men takket nei til å stille opp i VM-kampen.

Alle seks deltakere skal møte hverandre to ganger. Carlsen spiller mot Hikaru Nakamura (USA) med hvite brikker tirsdag. Carlsen sto med fire strake turneringstitler før Nakamura vant i fjor.

Langsjakkdelen avsluttes 7. juni.

(©NTB)