Menu
Magnus Carlsen er i aksjon i Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen skapte full forvirring i Norway Chess – mattrøbbel skal være årsaken

Sjakkstjernen Magnus Carlsen tok en overraskende lang pause fra brettet under partiet mot verdensmester Ding Liren i Norway Chess mandag. Det skapte uro og bekymring.

Av NTB | 27.05.2024 17:53:32

Sport: Carlsen holdt nemlig på å komme for sent til åpningsseremonien av turneringen i Stavanger. Han skal ifølge TV 2 ha sittet på restaurant da han i hui og hast måtte forlate matbordet og komme seg til spillearenaen.

Etter at partiet mot Ding Liren var kommet i gang, forsvant så Carlsen i om lag 12-13 minutter.

– Han har slitt litt med tiden i dag. Spekulasjonen, og det vi tror, er at han har satt seg ned for å spise. Han har en skjerm som han kan se på mens han spiser, sa reporter Sverre Krogh Sundbø på TV 2s sending.

Amerikanske Hikaru Nakamura, som også deltar i turneringen, bekreftet matteorien.

– Han er opptatt med å spise nudler eller noe og lar tiden renne fra ham. Jeg skjønner ikke hvorfor, men han gjør det, sa Nakamura i skrifteboksen.

Den kan spillerne bruke som de vil til å snakke med TV-kameraene underveis i partier.

– Han kunne spist fortere, Han tok seg god tid og fordøyde virkelig maten, sa en smilende Hammer på TV 2s sending.

Carlsen starter turneringen med svarte brikker mot kineseren som i fjor ble verdensmester for første gang. Carlsen hadde før det vært mester i ti år sammenhengende, men takket nei til å stille opp i VM-kampen.

Alle seks deltakere skal møte hverandre to ganger. Carlsen spiller mot Nakamura med hvite brikker tirsdag. Carlsen sto med fire strake turneringstitler før Nakamura vant i fjor.

Langsjakkdelen avsluttes 7. juni.

Han la videre til at Carlsen skal ha fått maten han ikke rakk å spise på restauranten levert til spillelokalet i Stavanger.

Da Carlsen dukket opp i spillelokalet igjen, mente ekspert Jon Ludvig Hammer at nordmannen brukte lang tid på å få seg i maten.

(©NTB)

Flere nyheter: