Menu
Oslo 20221223. En kvinne er siktet for drap, etter en voldshendelse i Namsos natt til 23. desember i fjor. Foto: Kjetil Langeng / NTB

Siktelsen endres til drap etter voldshendelse i Namsos før jul

Politiet skjerper siktelsen mot en kvinne til drap etter at en mann ble funnet død i Namsos natt til 23. desember i fjor.

Av NTB | 19.01.2023 10:36:37

Kriminalitet og rettsvesen: – Siktelsen er endret etter en samlet vurdering av den informasjonen som så langt har fremkommet i etterforskningen. Påtalemyndigheten mener at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede har begått en forsettlig drapshandling, sier Åsta Elden, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

Etterforskningen i saken pågår fortsatt for fullt, og politiet har gjennomført en rekke vitneavhør og tekniske undersøkelser. Det er også tatt nye avhør av siktede og hennes to barn. Disse var vitner til hendelsen, skriver politiet.

– Politiet etterforsker saken bredt. Undersøkelser knyttet til relasjonen mellom partene forut for hendelsen er en del av dette arbeidet. Foranledning til hendelsen og spørsmålet om nødverge er sentrale temaer som vi ønsker å få belyst, sier Elden.

Kvinnens forsvarer, advokat Rolf Christensen, sier til NTB at han ikke har vært i kontakt med sin klient etter at siktelsen ble endret.

– Hun nekter straffskyld og fastholder sin forklaring ved at hun handlet i nødverge. Hun samtykker heller ikke til fengsling, sier forsvareren.

Det er berammet nytt fengslingsmøte i Trøndelag tingrett fredag 20 januar klokka 9.

Påtalemyndigheten varsler at de vil begjære den siktede kvinnen fortsatt varetektsfengslet.

Flere nyheter: