Holger Rune tok seg videre i Australian Open. Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP / NTB

Rune enkelt videre i Australian Open

Det danske tennisesset Holger Rune knuste amerikanske Maxime Cressy i tre sett og er klar for tredje runde av Grand Slam-turneringen Australian Open.

Av NTB | 19.01.2023 10:37:32

Sport: Rune vant etter bare litt over to timers spill med sifrene 7-5, 6-4, 6-4. Dansken er seedet som nummer ni i Melbourne og møter franske Ugo Humbert i tredje runde.

Rune avsluttet fjorårssesongen med fire strake finaler. Blant annet slo han Novak Djokovic i finalen i Masters 1000-turneringen i Paris i november.

Den danske 19-åringen startet 2022 på 103.-plass på verdensrankingen, men klatret til 10.-plass. Det bidro til at han ble kåret til årets nykommer på ATP-touren.