Menu
Det skal ha blitt ropt omstridte sanger fra tribunen i EM onsdag. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB

Serbia truer med å trekke seg fra fotball-EM

Serbias fotballforbund reagerer kraftig på sanger som skal ha blitt sunget av kroatiske og albanske fans i fotball-EM. Nå kreves det tøffe grep fra Uefa.

Av NTB | 20.06.2024 09:13:08

Sport: Det var under onsdagens møte mellom Kroatia og Albania at episodene serberne reagerer på skal ha oppstått. Ifølge den serbiske allmennkringkasteren RTS skal det ha blitt sunget «Drep, drep, drep serbere».

Både albanske og kroatiske fans skal ha stått bak syngingen.

I et intervju med RTS kaller generalsekretær Jovan Šurbatović i Serbias fotballforbund oppførselen for skandaløs. Han ber nå Det europeiske fotballforbundet (Uefa) komme på banen.

– Først og fremst vil jeg takke fansen vår for støtte i kampen mot England, og jeg håper at vi skal slå Slovenia. Det som skjedde, er imidlertid skandaløst, og vi vil be Uefa om sanksjoner. Hvis ikke vil vi måtte vurdere å ikke fortsette denne turneringen, er Šurbatović sitert på.

Han legger videre til at han tror Uefa vil ta tak i mandagens episode.

– Vi vil be Uefa om å straffe forbundene til begge lag. Vi ønsker ikke å delta her hvis Uefa ikke straffer dem. Hvis ikke må vi tenke på hvordan vi skal gå videre, sa Surbatovic.

Serbia spiller sin andre kamp i EM mot Slovenia torsdag.

(©NTB)