Menu
De massive russiske angrepene mot ukrainske energiverk har tvunget fram strømsparing i hovedstaden Kyiv. Her fra en butikk i kjelleren på et kjøpesenter i sentrum av byen onsdag. Foto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB

Flere energianlegg truffet i omfattende angrep mot Ukraina

Russland angrep natt til torsdag energianlegg i fire ukrainske fylker, opplyser myndighetene i Ukraina.

Av NTB | 20.06.2024 09:33:01

Økonomi og næringsliv: Anlegg ble truffet i fylkene Vinnytsia, Dnipropetrovsk, Donetsk and Kyiv, melder det nasjonale nettselskapet Ukrenergo. De jobber med å få oversikt over skadene.

Ifølge landets energidepartement ble tre arbeidere ved ett av anleggene såret i angrepet, som i tillegg forårsaket strømbrudd.

Hovedstaden Kyiv ble angrepet med droner, men samtlige av disse ble skutt ned, og det er ikke meldt om personskader, sier byens militære ledelse. I Kyiv-fylket ble et uspesifisert industrianlegg truffet, i tillegg til en kraftlinje.

I den sentrale regionen Vinnytsia er kritisk infrastruktur truffet, opplyser guvernør Serhij Borzov. Skadene ble forårsaket av vrakrester fra en nedskutt angrepsdrone, melder han.

Det er også meldt om eksplosjoner i Zaporizjzja sør i landet.

Samtidig kommer det meldinger om eksplosjoner i den russiske regionen Krasnodar, der guvernøren sier at én person er drept.

Ukrainske myndigheter opplyser at drivstofflagre har vært mål for nattens angrep.