Menu
Ukraina kan benytte vestlige våpen i angrep mot mål på russisk territorium, sier statsminister Olaf Scholz. Tyskland har imidlertid sagt nei til å forsyne landet med langtrekkende Taurus-raketter. Foto: DPA / AP / NTB

Scholz: Ukraina kan angripe mål i Russland med tyske våpen

Tysklands statsminister Olaf Scholz åpner nå for å la Ukraina benytte tyske våpen til å angripe mål i Russland.

Av NTB | 06.06.2024 11:03:07

Politikk: Ukraina kan benytte vestlige våpen til å forsvare seg mot angrep fra russisk territorium, sier Scholz.

– For å forsvare seg selv mot slike angrep, kan Ukraina også benytte våpen de har fått fra oss og våre allierte, men alltid i tråd med internasjonale forpliktelser, sier han.

Russlands president Vladimir Putin advarte onsdag Tyskland mot å gi Ukraina anledning til å bruke tyske våpen mot mål i Russland og sa at det vil være «et farlig steg».

– Dersom de benytter raketter mot mål på russisk territorium, vil det være helt ødeleggende for forholdet mellom Russland og Tyskland, advarte han.

– Dersom noen tror at det lar seg gjøre å levere slike våpen til en krigssone for å angripe vårt territorium og skape problemer for oss, hvorfor har ikke også vi retten til å forsyne andre med våre våpen, sa Putin.

Nasjonalforsamlingen i Tyskland sa i mars nei til en forespørsel fra Ukraina om å bidra med langtrekkende Taurus-raketter som kan nå mål opptil 500 kilometer unna.