Menu
Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum fikk en god start i Tsjekkia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mol/Sørum med sterk seier i skadecomebacket

Anders Mol og Christian Sørum vant 2-1 over solide Cherif Younousse og Ahmed Tijan i første kamp i elite 16-turneringen i sandvolleyball i tsjekkiske Ostrava.

Av NTB | 06.06.2024 10:33:04

Sport: Det ga en solid start på turneringen for den norske duoen, som ikke hadde spilt en kamp siden tidlig i mars. Mol har vært gjennom en operasjon i foten, og paret må jobbe på for å komme i skikkelig kampform foran OL i Paris.

Torsdag ble det en slitekamp mot qatarske Younousse og Tijan, som ikke ga fra seg seieren billig.

I åpningssettet dominerte Mol og Sørum, og særlig servingen til Mol ble avgjørende. Norge tok fem strake poeng mot slutten og sikret 21-13 takket være en solid serverekke.

I det avgjørende settet fikk det norske laget virkelig utnyttet Mols høyde, og flere solide blokkeringer gjorde det vanskelig for qatarerne. Til slutt vant Mol og Sørum settet 15-9 og dermed kampen 2-1.

I pulje C spiller også brasilianske Evandro/Arthur og Youssef Krou/Arnaud Gauthier-Rat fra Frankrike. Mol og Sørum møter det brasilianske paret i annen kamp.

Ostrava-turneringen blir viktig også med tanke på rankingpoeng og OL-seeding. Per nå ligger den norske duoen på 11.-plass på verdensrankingen.

Mol og Sørum er regjerende OL-mestere og kan bli den første duoen på herresiden som forsvarer et olympisk gull i sandvolleyball.

Sett nummer to ble langt jevnere. Det norske paret førte 6-3, men det ble raskt utlignet, og deretter fulgte lagene hverandre tett. Younousse/Tijan var hakket hvassere mot slutten og utlignet med settseier 21-18.

– Jeg har ingen smerte i beinet lenger, og jeg føler meg klar til innsats. Men det er klart at det er blitt begrenset med trening, og det store spørsmålet er hvor mange kamper jeg tåler så tidlig etter skaden, sa Mol i forkant av turneringsstarten i Tsjekkia.

(©NTB)