Menu
Ordfører Sauda, Håvard Handeland. Foto:Privat
Ordfører Sauda, Håvard Handeland. Foto: Privat

Sauda-ordfører er for ung til å komme inn på den lokale puben

Den 19 år gamle ordføreren i Sauda, Håvard Handeland, kan ikke lenger nyte en pils på byens eneste utested. Kløver pub har hevet aldersgrensen fra 18 til 20 år, noe som rammer den unge politikeren.

Av tomas | 10.07.2024 15:34:04

Sauda: Den 19 år gamle ordføreren i Sauda, Håvard Handeland, kan ikke lenger nyte en pils på byens eneste utested. Kløver pub har hevet aldersgrensen fra 18 til 20 år, noe som rammer den unge politikeren.

Avgjørelsen begrunnes med bråk og spritmisbruk blant yngre gjester. Hotelldirektør Jan Normann Nordbø sier de må ha tilstrekkelig kontroll over alkoholsalget og oppførselen til de besøkende. Det melder NRK.

Handeland er skuffet, men forstår vurderingen. Han mener likevel det er urettferdig at alle under 20 år rammes av problemet med noen få. Han peker også på at Sauda mister et viktig sosialt tilbud for ungdommen, noe som kan føre til negative konsekvenser.

Situasjonen illustrerer utfordringene små kommuner står overfor når det gjelder å beholde unge innbyggere. Sosiale møteplasser er viktige, og Handeland frykter at aldersgrenseøkningen kan føre til at færre velger å bo i Sauda.

Det gjenstår å se om Kløver pub reverserer beslutningen eller om Handeland må finne alternative steder for å nyte en pils.

Flere nyheter: