Menu
Anders Mol og Christian Sørum var med på å ta Norge til finaleseier i kvalifiseringsturneringen til den europeiske nasjonscupen i Lillesand. Foto: Lise Åserud / NTB

Sandvolleyball: Norsk finaleseier i nasjonscupen

Norge vant herrefinalen i kvalifiseringsturneringen i den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball torsdag. Det skjedde på hjemmebane i Lillesand.

Av NTB | 08.06.2023 22:39:05

Sport: Finalen ble spilt mot England som best av tre kamper. Hendrik Mol og Mathias Berntsen åpnet med å slå Frederick Bialokoz/Issa Batrane 2-1 i sett (18-21, 21-19, 15-11).

Samme spenning ble det ikke med medaljegrossistene Anders Mol og Christian Sørum i aksjon. De tok seg enkelt av Javier Bello/Joaquin Bello med 21-10, 21-16.

I kvinnefinalen ble det norske 0-2-tap i begge kampene mot Tyskland. Kristine Larsdatter Garder og Ingrid Lunde røk 22-24, 18-21 for Laura Ludwig/Louisa Lippmann, mens Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte 17-21, 19-21 i møtet med Svenja Müller/Cinja Tillmann.

Turneringen i Lillesand var en av sju i kvalifiseringen som leder fram til et sluttspill i nasjoncupen. Sluttspillvinneren i hver klasse sikrer en kvoteplass til OL i Paris, og på herresiden lever håpet om det videre.

De fleste OL-plassene deles ut på grunnlag av verdensrankingen i juni neste år, og verdensstjernene Mol og Sørum kan føle seg ganske sikre på å bli klare til lekene på den måten. Innsatsen i nasjonscupen kan bidra til at Norge får med et par til.

(©NTB)