Menu
Sandefjord tok sin første hjemmeseier over Odd. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sandefjord slo for første gang Odd på hjemmebane: – En pinlig kamp

Sandefjord hadde ikke vunnet på fire kamper i Eliteserien, men fikk endelig stoppet marerittrekken da de vant 4-1 hjemme over Odd søndag kveld.

Av NTB | 04.06.2023 19:28:52

Sport: Hans Erik Ødegaards menn klatrer dermed opp på 12.-plass på eliteserietabellen, mens Odd faller ned på plassen over.

– Det er en pinlig kamp. Vi må bare beklage til alle Odd-supportere å se til at det ikke skjer igjen, sa Odds sisteskanse Leopold Wahlstedt til TV 2 og klagde over lagkameratenes innsats inne i egen 16-meter.

– Kampen var jevnere enn resultatet tilsier, men i dag var de effektive, la Odd-trener Paco Johansen til.

Sandefjord hadde aldri før slått Odd på hjemmebane, men fikk en fantastisk start på kampen da Danilo Al-Saed dro av et par mann og banket vertene i ledelsen etter bare elleve minutter.

– Det var deilig at vi fikk satt den i mål. Jeg har trent mye på det, så det var deilig da den gikk inn i kamp også, men jeg må gjøre det oftere, sa Al-Saed til TV 2 i pausen.

– Alt jeg kan si er at legender kan ikke dø. Jeg har vært skadd, men nå kom jeg tilbake sterkere enn noen gang, sa en glisende Koomson til rettighetshaveren.

– Jeg stoler på laget og trenerne, og de stoler også på meg. Vi skal prøve å fortsette å levere i hver eneste kamp, la han til.

I det siste ordinære spilleminuttet reduserte imidlertid 16 år gamle Faniel Tewelde til 1-4 for Odd.

Dermed sikret Sandefjord sin første ligaseier siden 4-0-kampen hjemme mot Aalesund i slutten av april. Det var også deres eneste triumf i Eliteserien denne sesongen, før søndagens overhøvling av Odd.

Etter hvilen ble vondt til verre for Odd da Walle klarerte en ball i leggen på Gilbert Koomson, som banket inn vertenes andre mål for kvelden, før Steffen Hagen scoret selvmål tre minutter senere.

Etter det tredje målet raknet det også for virkelig for Odd-laget, som måtte se Al-Saed sette inn sitt andre mål for kvelden ti minutter senere.

(©NTB)