Menu
Lillestrøms Akor Adams ble avgjørende mot Stabæk. Foto: Hanna Johre / NTB

Adams ble hattrickhelt på Åråsen: – På rett sted til rett tid

Akor Adams ble nok en gang den avgjørende spilleren da Lillestrøm slo Stabæk 3-1 på hjemmebane i Eliteserien søndag.

Av NTB | 04.06.2023 19:19:26

Sport: Avgjørelsen falt da VAR grep inn og mente det var en straffbar hands i Stabæk-feltet få minutter før slutt. Adams banket inn det påfølgende straffesparket.

Fem minutter senere pyntet Adams på resultatet da han satte inn sitt tredje for kvelden. Dermed står han med ti mål etter ni spilte kamper denne sesongen.

– Akor er rask og sterk. Han kan spille 90 minutter pluss tillegg uten at det koster ham noen ting. Han er vanskelig å håndtere over en hel kamp. Han har masse å gå på på finesse, men han viser at han kan være på rett sted til rett tid. Det er en spennende kraftpakke av en spiss, sa LSK-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

Det var Aleksander Andersen som handset og lagde det avgjørende straffesparket få minutter før full tid. Andersen opplevde ikke at ballen traff hånden.

– Det er synd at kampen avgjøres på en VAR-situasjon. Jeg opplever det som at ballen treffer brystet mitt, men det er helt klart at armen min er litt ute av posisjon. Jeg har ikke følelse av at den treffer armen min i det hele tatt, sa han til TV 2 etter kampen.

Det var LSK som åpnet best da Adams satte inn 1-0 i det tolvte minutt. Ylldren Ibrahimaj fant spissen foran mål som banket til på hel volley. Ballen gikk rett på keeper Isak Pettersson, men svensken greide likevel ikke å hindre den fra å gå i mål.

Fem minutter senere ble Kasper Høgh felt av Mads Hedenstad og Stabæk fikk straffe. Fra ellevemetersmerket var Mushaga Bakenga sikker, men Adams’ to mål mot slutten av kampen ordnet til slutt Lillestrøm-seier.

Begge lag gikk på pinlige tap i cupens 2. runde torsdag. LSK røk 2-3 for Ullensaker/Kisa etter ekstraomganger, mens Stabæk tapte 1-3 for Kjelsås. Begge røk for lag som til daglig spiller to nivåer under Eliteserien.

Stabæk vant 2-1 over Vålerenga i forrige runde til tross for å ha fått to røde kort. Bærumsklubben måtte greie seg uten Tobias Pachonik og kaptein Fredrik Krogstad i søndagens kamp.

– Vi er det styrende laget hele kampen. I annenomgang har vi full kontroll. Vi gjør jobben, scorer tre mål og vinner kampen. Det er vi veldig fornøyde med, sa Bakke.

(©NTB)