Menu
Trollstigen sett fra utsiktsplassen ved besøkssenteret. Trollstigveien forbinder Valldal på Sunnmøre med Åndalsnes og Romsdalen. Foto: Halvard Alvik / NTB

Samferdselsministeren reiser på befaring til Trollstigen

Onsdag skal samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) på befaring av Trollstigen, som i forrige uke ble stengt ut året på grunn av rasfare.

Av NTB | 24.06.2024 19:03:01

Politikk: Ved Trollstigen skal fylkesveisjef Ole Jan Tønnesen orientere om stengingen av turistveien, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Fylkeskommunen og kommunene skal også orientere om konsekvensene av stengingen av veien.

Etter befaringen, skal Nygård ha et drøftingsmøte med fylkesordfører Anders Riise og ordførerne i Rauma og Fjord om mulige veier videre.

Rundt en million turister besøker veien årlig, og veistrekningen er ett av Norges mest besøkte reisemål. Mandag i forrige uke ble den stengt på grunn av rasfare, og torsdag ble det klart at den holdes stengt ut året.

Allerede for to uker siden ba fylkeskommunen om et hastemøte med Nygård for å få en avklaring om hvor mye staten kan bidra med til sikring av Trollstigen.

Fylkesveisjefen sa i forrige uke til NRK at de trenger 50 millioner kroner for å kunne gjennomføre strakstiltak på veien. Samferdselsdepartementet har på sin side påpekt at dette er en fylkeskommunal vei, og at Møre og Romsdal i år mottar 127 millioner kroner til rassikring.

(©NTB)

Flere nyheter: