Menu
Sametingspresident, Silje Karine Muotka (bildet) fulgte mandag med på olje- og energiminister Terje Aaslands (Ap) redegjørelse for Stortinget om Fosen-saken. Foto: Javad Parsa / NTB

Sametingspresidenten mener Aasland frikjenner statens saksbehandling i Fosen-saken

Sametingspresidenten mener det ikke er behov for å utrede spørsmålet om konsesjonsvedtaket i Fosen-saken, fordi Høyesterett har avgjort at vedtaket er ugyldig.

Av NTB | 13.03.2023 14:13:58

Politikk: Sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) fulgte mandag olje- og energiminister Terje Aaslands (Ap) redegjørelse for Stortinget om Fosen-saken.

Etter redegjørelsen sier Muotka at det er grunn til å kreve en uavhengig granskning av statens saksbehandling.

– Spesielt da ministeren ut fra egne vurderinger frikjenner statens saksbehandling, sier Muotka.

Aasland sa i sin redegjørelse at regjeringen ikke mener det er rettslig grunnlag for verken å fjerne vindturbinene på Fosen eller nekte videre drift inntil en ny konsesjon er på plass. Han sa at regjeringen jobber for å fatte nye vedtak, men at de trenger oppdatert kunnskap – noe som vil ta tid.

– Når det gjelder utredningen ministeren snakker om, så har Høyesterett konkludert med at konsesjonsvedtaket er ugyldig. Dermed bør Olje- og energidepartementet oppheve konsesjonsvedtaket først som sist, sier sametingspresidenten.

– Det er ikke behov for å utrede det spørsmålet, fordi Høyesterett har avgjort at vedtaket er ugyldig.

(©NTB)

Flere nyheter: