Casper Ruud i aksjon i Indian Wells tidligere i mars. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Ruud enkelt videre i Miami Open

Tennisstjernen Casper Ruud tok seg videre til tredje runde av Masters 1000-turneringen Miami Open med seier over belarusiske Ilja Ivasjka i strake sett fredag.

Av NTB | 25.03.2023 01:34:07

Sport: Ruud er seedet som nummer tre i Miami og gikk med det direkte til den andre runden i storturneringen som spilles på hardcourt.

Der fikk nordmannen belarusisk motstand og tok seg relativt enkelt videre til den tredje runden med seier. Nordmannen vant med settsifrene 6-2, 6-3.

Ruud var tilfreds med kampen.

– Jeg starter perfekt, får break med en gang. Det hjelper på selvtilliten, så mot slutten så klarer jeg å sette spikeren i kista og serve det hjem, sier Ruud til NTB.

Han sier det er viktig med en positiv holdning. Det er mye gøy i vente, mener han.

– Jeg er fornøyd med dagens seier. Det var viktig for meg å komme meg gjennom den første matchen. Når man møter en spiller man ikke har spilt mot før er det alltid bra å ta den første skalpen.

I neste runde venter nederlandske Botic van de Zandschulp. De to har møttes tre ganger før, der Ruud har vunnet én av kampene.

– Det blir en tøff motstander, men det er bare å fortsette å prøve å vinne kamper.

Ruud hadde aldri tidligere møtt Ilja Ivasjka. Belaruseren er på 80.-plass på verdensrankingen og hadde fem strake tap i forskjellige turneringer før han fikk en opptur i Indian Wells. Der ble det to seirer før han røk i den tredje runden mot den tapende finalisten Daniil Medvedev.

Ruud har ikke hatt noen kjempegod start på sesongen. I Indian Wells sist ble det exit mot 97.-rangerte Christian Garin fra Chile i 3. runde.

Ruud har 600 rankingpoeng å forsvare i Miami. I fjor ble det finale i Masters 1000-turneringen. Der kom han til kort mot nåværende verdensener Carlos Alcaraz.

Miami Open er på nivået under de fire Grand Slam-turneringene. Turneringen i USA er den siste før grussesongen går i gang.