Menu
Politiet har ikke massevisitasjoner på Holmenkollen eller Montebello, sier Rødts gruppeleder Siavash Mobasheri i en kommentar til våpenkontroll på Tøyen t-banestasjon i forrige uke. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Rødt kritisk til ekstra politiinnsats i utsatte områder i Oslo

Politiet i Oslo har varslet flere våpenvisitasjoner i utsatte områder. Rødt mener det bidrar til stigmatisering av fattige og innvandrere.

Av NTB | 25.03.2023 02:44:23

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet i Oslo varslet denne uken at de vil forsterke innsatsen på Tøyen og Grønland, i Stovner, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand. Deler av områdene kjennetegnes ifølge politiet av dårlige levekår, mange politioppdrag og tilstedeværelse av kriminelle aktører.

Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Siavash Mobasheri, er svært kritisk. Han mener politiet i Oslo ikke har noe å lære av svensk politi sin satsing mot utsatte områder.

– Her sorterer man på hudfarge og inntekter, sier Mobasheri til Klassekampen og understreker at områdene som politiet nå peker på, er områder med mange innvandrerungdom og fattigfolk.

Blant tiltakene politiet setter inn er mer forebygging lokalt og økt våpenkontroll.

Gruppelederen i Rødt reagerer sterkt på våpenvisitasjonen på Tøyen T-bane 18. mars i år, en uke etter at en 16-åring ble knivstukket der.

– Politiet har ikke massevisitasjoner på Holmenkollen eller Montebello. Når de retter innsatsen på den måten, stigmatiserer de også bydeler og områder som dessverre både politikere og mediene snakker ned i altfor stor grad, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: