Menu
Sjur Røthe med gullmedaljen etter VM-seieren på skiathlon i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Røthe legger opp: – Gløden og den indre troen var ikke på hundre prosent

Langrennsveteranen Sjur Røthe (35) har bestemt seg for å avslutte skikarrieren. Han sier troen på at han kunne bli verdensmester igjen ikke var forenlig med å fortsette.

Av NTB | 05.06.2024 11:13:19

Sport: Vossingen har vært en del av det norske landslaget i en årrekke og tok senest bronsemedalje på fellesstarten med skibytte under VM i Planica i 2023.

I vår fikk han ikke fornyet tillit på landslaget, og da var valget om å gi seg lettere. Nå er det tatt etter en grundig prosess.

– Jeg er glad for at jeg har brukt god tid på denne beslutningen. Jeg har snakket mye om det med familie, venner, lagkompiser og andre. Ut fra det har jeg prøvd å se for meg forskjellige scenarioer både knyttet til å fortsette og å legge opp. Sånn sett har jeg gjort en grundig vurdering av plusser og minuser, sier han til NTB.

– Det var ikke så lett, men jeg har på sett og vis jobbet for å få til et opplegg sånn at jeg kunne satse mot VM, gitt at jeg var ute av landslaget. Jeg føler jeg fikk til et ålreit og fint opplegg, sier Røthe og fortsetter:

– Den gløden og indre troen på at jeg kan bli verdensmester igjen, er ikke på hundre prosent. Da føltes det likevel riktig å gi seg.

Samboer Siv Emilie Løvvold var innstilt på at Røthe skulle fortsette dersom det var det han ønsket.

– Hun har lagt valget hundre prosent opp til meg. Jeg har fått bestemme. Hun har sagt at «vil du satse, støtter jeg deg hundre prosent». Ingenting har stått i veien annet enn min egen tro, sier Røthe.

– Det er vanskelig å si. Jeg føler jeg har lært masse opp gjennom og møtt utrolig mange fine folk. Det er klart at jeg håper å kunne bruke noe av kunnskapen jeg har tilegnet meg, sier Røthe til NTB.

– Det høres ut som om du ser for deg å være i skimiljøet?

– Det er ikke noe must det, men det er der jeg har min erfaring fra, svarer langrennsprofilen.

Sist sesong ble tung for vossingen. Han ble koronasyk rett før sesongen startet, og dermed gikk han glipp av de første verdenscuprennene.

Sykdom og skadeplager gjorde at han aldri klarte å gå seg skikkelig inn på laget igjen, og det ble få opptredener på det gjeveste nivået.

Hans siste verdenscuprenn ble 50-kilometeren i Holmenkollen 10. mars. Der endte Røthe på 23.-plass.

Merittlista inneholder tre VM-gull, to av dem i stafett. Videre er det blitt tre bronsemedaljer. I OL-sammenheng har han ikke edelt metall, men tok seks enkeltseirer i verdenscupen og tre gull i NM.

Avgjørelsen var ikke av den enkle sorten, særlig med tanke på at det kommer et VM i Granåsen kommende vinter.

Hva han nå skal bruke tiden på, er han foreløpig ikke sikker på.

(©NTB)