Rasmus Wiedesheim-Paul sendte Rosenborg i ledelsen hjemme mot AaFK søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rosenborg med full kontroll mot Aalesund – Wiedesheim-Paul og Nypan briljerte

I sin første kamp fra start for sesongen åpnet Rasmus Wiedesheim-Paul scoringsballet da Rosenborg vant 4-0 hjemme mot Aalesund i Eliteserien søndag.

Av NTB | 27.08.2023 21:14:35

Sport: Svensken satte kontrollert inn 1-0 i enden av et vakkert opprullet angrep før kvarteret var passert i Trondheim. Halvveis ut i omgangen var samme mann nest sist på ballen da Carlo Holse doblet ledelsen.

Wiedesheim-Paul ble tidligere i august hentet tilbake fra utlånet i HamKam.

Aalesund hevet seg mot slutten av første omgang, men hjemmelaget kunne vandre inn i garderoben med en komfortabel ledelse.

– Det er veldig deilig. Vi falt litt før pause, så jeg håper vi kommer ut i andre omgang på samme nivå som vi startet kampen, sa Wiedesheim-Paul til TV 2 i pausen.

Ti minutter etter pause hadde bortelaget en ball i tverrliggeren. Minutter senere hindret Sten Grytebust en stor RBK-sjanse. Grytebust kunne imidlertid lite gjøre da det unge stjerneskuddet Sverre Nypan økte ledelsen til 3-0 halvveis ut i andre omgang etter et nytt flott angrep.

Leo Cornic fastsatte resultatet til 4-0 like før slutt.

Med en halvtime igjen var Ole Sæter tilbake på banen etter en periode ute med skade. Tre poeng er sårt tiltrengt for et Rosenborg-lag som røk hele 0-3 borte mot HamKam sist helg.

For Aalesund ser det stadig tyngre ut i bunn av eliteserietabellen. Avstanden opp til Sandefjord på trygg plass er nå åtte poeng med ti kamper igjen å spille.